Mediafax.biz Exclusiv

Dunapack a crescut cu aproape 20%. Baza au fost clienţii existenţi

Autor: Laurentiu Cotu

19.03.2012, 20:05 263

"Îmbunătăţirea relaţiilor cu partenerii de afaceri, optimizarea fluxului de producţie, dar şi câştigarea unor noi parteneriate au dus la creşterea productivităţii în 2011.

Principalul proiect investiţional demarat anul trecut şi continuat în acest an este focalizat pe optimizarea capacităţii de producţie", a declarat Christian Dan Indreica, managing direc tor al Dunapack Ram box Prodimpex.

Compania livrează ambalaje de carton on dulat pentru indus triile ali mentară, de textile şi încălţă minte, far ma ceutică, cosmetică, auto motive, chimică, electro nice şi elec tro casnice, deco raţiuni interioare, ma teriale de construcţii, pentru producătorii de băuturi răcoritoare şi alcoolice.

Cele mai multe produse Dunapack sunt livrate pe piaţa românească, vânzările la extern vizând anul trecut doar Repu blica Moldova. Printre clienţii companiei se numără Nestlé, Heineken sau Angeli.

Compania Dunapack Rambox Prodimpex a fost înfiinţată în anul 1994 în localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, cu principal domeniu de activitate fabricarea hârtiei, a cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton. Compania este membră a holdingului Prinzhorn din Austria, acţionarii fiind Dunapack Paper and Packagings LDT cu 99,97% din acţiuni şi Prinzhorn Holding Gmbh cu 0,03% din titluri.

Fabrica de carton ondulat şi microondulat Dunapack din Sfântu Gheorghe a fost deschisă în anul 1997, în urma unei investiţii de circa 11 mil. euro. Suprafaţa totală construită a fabricii este de 11.110 mp, iar capacitatea de producţie este de peste 90 mil. mp de carton ondulat pe an.

În 2010, producătorul de carton ondulat a pierdut unul dintre clienţii importanţi, compania Kraft Foods România, cel mai mare jucător de pe piaţa ciocolatei şi a cafelei, ca urmare a transferării operaţiunilor de producţie Kraft de la Braşov în Bulgaria. Compania are în prezent peste 140 de angajaţi. Dunapack Rambox Prodimpex a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 81,4 mil. lei (19,4 mil. euro). Principalele companii locale din acest domeniu de activitate sunt Pehart Tec, Rondocarton, Romcarton, Dunapack Rambox Prodimpex, Vrancart sau Ambro Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO