Mediafax.biz Exclusiv

Febra deschiderilor de clinici şi spitale private continuă şi în 2012. Se anunţă investiţii de peste 50 mil. euro

Autor: Ioana David

11.12.2011, 19:47 481

"Exceptând spitalul MedLife Floreasca (o investiţie de peste 10 mil. euro - n.red.) probabil că nu vor mai exista investiţii de mari dimensiuni derulate anul viitor. (...) Adiţional nu excludem posibilitatea unor investiţii, achiziţii sau dezvoltare, în cazul în care vom avea proiecte interesante", spune Mihai Marcu, preşedintele MedLife, cel mai mare jucător după cifra de afaceri.

Majoritatea operatorilor din domeniu nu au dorit să avanseze un buget pe care l-au alocat pentru investiţii în 2012, dar o estimare a ZF pe baza proiectelor făcute publice arată că ar fi vorba de peste 50 mil. euro.

Totodată, în piaţă nu este exclus să apară primii investitori străini.

"Lucrăm pe o creştere de maximum 2% a economiei României şi avem şi un scenariu pesimist în cazul în care lucrurile o vor lua din nou în jos. În funcţie de aceste două scenarii, noi ne propunem să creştem cu două cifre procentuale, peste 20% sau între 10 şi 15%", a spus Fady Chreih, directorul executiv al reţelei Regina Maria.

Cei mai mari jucători de pe piaţă sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels