Mediafax.biz Exclusiv

Fraţii Cristescu au vândut cu 3 mil. euro o fabrică de adezivi din Aghireşu Cluj către grupul Knauff

Autor: Iancu Liviu

09.02.2011, 17:07 43

Contactat de MEDIAFAX, Marius Cristescu a refuzat să comentezevânzarea fabricii şi valoarea tranzacţiei.

"Nu comentăm", au spus, la rândul lor, reprezentanţii Knauf.

La începutul anului 2009, Bega Minerale Industriale (BMI),deţinută de fraţii Cristescu, a deschis la Aghireşu o unitate deproducţie de adezivi pentru gresie, faianţă şi polistiren. Fabricaare o capacitate de producţie de 60.000 de tone pe an.

Portofoliul BMI înglobează fostele societăţi comerciale precumExtraceram, Exploatarea Minier Aghireş, Argiref Şuncuiuş,Bentocalcar Deva şi Silicor Orşova.

Potrivit datelor disponibile pe pagina de internet aMinisterului Finanţelor, Bega Minierale Industriale a încheiat anul2008 cu afaceri de aproape 10 milioane de euro şi cu pierderi netede circa 64.000 de euro.

În anul 2009, cifra de afaceri a scăzut spre 6 milioane de euro,dar compania a avut un profit net de aproximativ 26.000 deeuro.

Fraţii Cristescu deţin, prin grupul Bega, peste 30 de firme dinmai multe domenii, printre care industria chimică (Begachim,Chimforex), foraj petrolier (Foraj Sonde Craiova), comerţ (BegaCom), turism (Bega Turism), transport (Bega Trans Auto) şiimobiliare (Bega Imobiliare).

Knauf a intrat pe piaţa românească în 1993, ca o filială a KnaufGmbH Austria

Înfiinţată în 1932, compania Knauf Westdeutsche Gipswerke, esteunul din principalii producători de materiale de construcţie dinEuropa. Dezvoltată ca o afacere de familie de catre fraţii Alfonsşi Karl Knauf, firma este condusă în prezent de fiii acestora,Nicholas şi Baldwin.

Grupul Knauf numără peste 100 de fabrici în Europa, Asia,Statele Unite şi America de Sud, având peste 18.000 deangajaţi..

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24