Mediafax.biz Exclusiv

Gavrilă, Simba Invest: Mediul de afaceri va putea face noi estimări privind evoluţia businessului după recensământ

Autor: Adelina Mihai

20.10.2011, 12:28 83

"Calitatea informaţiilor statistice folosite de firmele de cercetare de piaţă a fost deteriorată de numărul mare de români care au plecat la muncă în străinătate", a explicat el.

Gavrilă controlează alături de Cristinel Lungu compania de distribuţie de bunuri de larg consum Simba Invest, cu afaceri de 230 de milioane de euro în 2010.

"Mediul de afaceri va beneficia de informaţiile rezultate în urma noului recensământ, pentru că se vor afla date exacte privind numărul şi veniturile populaţiei din regiunile în care îşi vând produsele şi vor putea face estimări în ceea ce priveşte evoluţia businessului", a spus Gavrilă.

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor se va desfăşura în perioada 20-31 octombrie.

Pregătirile pentru recensământ au început în 2009, după hotărârea de guvern care a reglementat organizarea şi desfăşurarea procesului, care urmează să fie încheiat în 2014.

Pe baza noilor date statistice, firmele vor putea face estimări mai exacte în ceea ce priveşte evoluţia vânzărilor, raportându-se la informaţiile actualizate despre consumul per capita din fiecare localitate.

Rezultatele referendumului ar putea însemna ajustări importante la nivelul investiţiilor pentru că firmele se orientează în bună măsură şi după volumul pieţei locale spre care se îndreaptă, dacă vor să producă pe acea piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO