Mediafax.biz Exclusiv

Gressani, Ericsson: România nu este o piaţă uşoară, ci una plină de provocări

Autor: Adrian Seceleanu

15.03.2011, 14:43 33

Ericsson,companie cu afaceri anuale de peste 120 milioane euro pe piaţalocală, are contracte cu toţi marii furnizori de servicii telecomde pe piaţă, respectiv Orange, Vodafone, Romtelecom, Cosmote şiRCS&RDS - care au fiecare bugete anuale de investiţii de zecide milioane de euro. Operatorii nu lucrează însă cu un singurfurnizor.

Ericssonconcurează pe această piaţă cu Alcatel Lucent, Huawei, NokiaSiemens Networks sau ZTE.

"Româniaeste e o piaţă mare şi foarte competitivă. Acest lucru esteevident, pentru că toţi jucătorii mari sunt aici şi toţi depuneforturi să ia o cotă cât mai mare din venituri. Nu este o piaţăuşoară, ci este una plină de provocări pentru că este în centrulatenţiei pentru toţi jucătorii şi operatorii mari, cum sunt FranceTelecom, Vodafone şi Deutsche Telekom", a spus Gressani.

ŞefulEricsson crede că 2011 va aduce reluarea investiţiilor în zonatelecom, după ce anul trecut operatorii au jucat cartea prudenţeişi au preferat să amâne proiectele programate.

Ţinândcont de bugetele de investiţii anunţate de cei mai mari jucătoridin telecom, se poate presupune că anual piaţa de echipamente decomunicaţii şi servicii pentru operatori depăşeşte 300 de milioanede euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24