Mediafax.biz Exclusiv

Hotelul City Plaza a avut anul trecut afaceri de 2,2 mil.euro; pentru 2011 estimează un avans de 18%

Autor: Roxana Fulgeanu

13.01.2011, 14:49 18

În 2009, hotelul City Plaza a înregistrat afaceri de 1,5milioane de euro, iar anul trecut încasările au crescut cu peste46%, pe fondul deschiderii unui corp de clădire, a unui restaurantşi a unui spa.

"Creşterea se datorează în principal deschiderii noului corp decazare, a spa-ului şi a restaurantului asiatic, funcţionabil dinprimăvara anului trecut. Din totalul încasărilor, cazarea a a avuto contribuţie de 52%, iar evenimentele, extraserviciile (inclusivspa-ul) şi banquetingul au avut o pondere de 48%", a declaratagenţiei MEDIAFAX directorul general al City Hotels România, NinaMoldovan.

Ea a adăugat că în acest an se aşteaptă la o creştere aafacerilor, la peste 2,6 milioane de euro, în condiţiile în carevor fi deschise un restaurant cu 50 de locuri şi un club deevenimente, la subsolul noului corp de clădire.

"Ne bazăm pe servicii noi, pe care le oferim de anul trecut,respectiv pentru spa şi restaurant, pe atragerea unei noi categoriide clienţi locali prin organizarea mai multor tipuri de evenimente,precum şi pe deschiderea restaurantului românesc şi a clubului deevenimente, în a doua jumătate a acestui an. În amenjareasubsolului din corpul nou de clădire vom investi cel puţin 250.000de euro", a spus Moldovan.

Anul trecut, City Plaza a avut un grad mediu de ocupare de 50%,cu peste 13.000 de clienţi cazaţi, iar pentru 2011estimează o ratăde ocupare similară.

În ceea ce priveşte preţurile, anul trecut acestea s-au menţinutla valorile din 2009.

"În 2011 vom menţine în general aceleaşi tarife pentru CityPlaza, însă vom include mai multe servicii în tariful de cazare şivom avea un sistem de bonusare a clienţilor", a adăugatMoldovan.

Hotelul City Plaza (4 şi 5 stele) este deţinut şi administrat deomul de afaceri Sorin Dan, prin firma Transilvania Development.

În România, marca City Hotels mai include hotelul City Central(3 stele), tot din Cluj-Napoca. Unitatea a fost închisă în iunie2010, după ce proprietarul, Universitatea de Medicină şi Farmacie"Iuliu Haţieganu", a renunţat la contractul de operare cu firmaTransilvania Development, pe fondul scăderii gradului de ocupare aunităţii şi a activităţii pe piaţa locală.

"După încetarea contractului cu Transilvania Development,hotelul a fost închis, urmând a se efectua lucrări de igienizare înlimita fondurilor disponibile", a declarat pentru MEDIAFAX IsabelaMihalache, reprezentant al departamentului de relaţii publice aluniversităţii.

În primele cinci luni ale anului trecut, hotelul a avut încasăride 120.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24