Mediafax.biz Exclusiv

Importatorul mărcii Lotus vrea să dezvolte o reţea a brandului în Balcani şi are un target de 28-30 de maşini vândute în România în 2011

Autor: Bogdan Alecu

10.05.2011, 13:42 106

"Patrudintre cele şapte modele Lotus înmatriculate în Bucureşti au venitîn service încă dinainte să facem lansarea oficială a brandului,ceea ce dă încredere businessului. Iar faptul că în general acestemodele se produc într-un volum limitat atrage clienţii", a spusBazac.

BrandulLotus a intrat în portofoliul Forza Rossa în primăvara acestui an.După lansare firma a înregistrat cinci comenzi, iar acum urmează sălivreze aceste maşini.

"Este unînceput relativ bun, având în vedere targetul propus în acest an de28-30 de maşini, target considerat a fi optimist-rezervat", adeclarat Bazac.

Înparalel, el este interesat de cultivarea brandului Ferrari înRomânia, iar în acest sens a deschis în urmă cu câteva săptămăni ocafenea tematică, lângă Ferrari Store.

"Următorul proiect va fi inaugurarea unui Ferrari Store laMonaco, după care urmează dezvoltarea pe pieţele vecine României.Vom începe cu Republica Moldova, unde până la finele anului vomdeschide un showroom pentru modele Ferrari la mâna a doua", a spusBazac.

Businessul Forza Rossa include acum un showroom Ferrari, unmagazin tematic Ferrari Store, o cafenea Ferrari, ambele amplasatepe Calea Victoriei, dar şi un showroom dedicat mărciiLotus.

Companiamizează în acest an pe vânzarea a cel puţin 26 de automobile marcaFerrari sau chiar 32, în cazul în care cota din noul model FerrariFF va creşte de la patru la şase.

"Untotal de 30 de maşini pe anul acesta reprezintă un target rezonabilpentru o ţară ca România în momentul de faţă. Momentan, pentruFerrari FF sunt şase comenzi şi sper să primim încă două", a spusBazac, subliniind că singurul lucru care menţine în prezent volumulvânzărilor la mai puţin de 30 de unităţi este cota alocată defabrică .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24