Mediafax.biz Exclusiv

McDonald’s aşteaptă stabilizarea situaţiei economice pentru a relua expansiunea la un nivel mai accelerat

Autor: Cristina Rosca

14.03.2012, 12:46 124

Reţeaua esteprezentă în 21 oraşe din România, având 28 de unităţi în Bucureşti şi 36 în restul ţării, şi a investit peste 110 milioane de dolari în cei 16 ani de activitate pe piaţa românească.

Pe piaţa de fast-food, estimată la 1,5 - 2 mld. euro, KFC este competitorul principal al McDonald's.

"Vom avea cel puţin o deschidere şi patru remodelări, un ritm similar celui din 2011. Vom aştepta o stabilizare a situaţiei economice pentru a relua expansiunea la un nivel mai accelerat", a spus Boaje.

Deşi nu doreşte să ofere informaţii despre locaţia unui nou restaurant, şeful McDonald's spune că "sunt privilegiate restaurantele de tip drive-through în dezvoltare, deoarece acestea oferă mai multe servicii decât unităţile stradale sau în malluri".

În prezent, dintr-un total de 64 de restaurante, jumătate sunt drive-through.

Directorul McDonald's mizează pe revenirea pe creştere în acest an după ce în 2011 afacerile au rămas în linie cu cele din 2010.

Cele trei reţele de fast-food McDonald's, KFC şi Burger King au împreună în România 110 restaurante, dintre care cele mai multe în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24