Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de cablaje Hirschmann investeşte 3 mil. euro în extindere şi va angaja 150 de persoane

Autor: Gabriel Botezatu

16.02.2011, 13:12 39

"Ne pregatim pentru extinderea capacităţii de producţie cuaproape o treime faţă de cea actuală şi o diversificare a gamei deproduse, de la cablaje simple la componente complexe ce includsenzori. Valoarea investiţiei se rdică la 3 milioane euro şi aretermen de finalizare luna septembrie a acestui an", a declaratpentru MEDIAFAX administratorul Hirschmann România, VirgilRoman.

Hirschmann Automotive deţine trei unităţi de producţie, înAustria, Cehia şi România. Fabrica din România este situată înChirileu, localitate lângă Tîrgu-Mureş, aceasta fiind şi cea maimare fabrică a grupului.

Roman a adăugat că extinderea capacităţii de producţie vapresupune suplimentarea numărului angajaţilor cu 150 de persoane.În prezent, la fabrica din Mureş lucrează 1.100 de angajaţi.

Producţia Hirschmann România este exportată în totalitate,clineţii finali fiind constructorii auto germani Daimler şiBMW.

Cifra de afaceri a subsidiarei din România a fost anul trecut de30 milioane euro, cu 45% mai mare faţă de 2009.

"Anul trecut au crescut comenzile peste nivelul previzionat lasfârşitul lui 2009. A fost un an dinamic, în care am şidiversificat produsele", a spus administratorul companiei.

Hirschmann România a fost înfiinţată în anul 2007 şi producecablajele pentru senzorii de parcare şi de baterie, cablaje pentruoglinzi, pentru cutii de viteză automate şi pentru motoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels