Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul Secuiana şi-a bugetat afaceri în creştere cu 5-7%, susţinute de export

Autor: Laurentiu Cotu

27.02.2012, 18:28 127

Partenerii de afaceri ai companiei la export sunt Bruno Saint Hillaire şi Mise au Green din Franţa, Carl Gross, Gerry Weber şi Aubi din Germania, IC Company din Danemarca sau Comeback Fashion din Olanda.

Anul trecut Secuiana a câştigat 4 noi contracte, iar pentru acest an conducerea companiei şi-a propus menţinerea portofoliului actual de clienţi, însă mizează şi pe atragerea a unul sau doi noi clienţi.

"Vânzările la export au fost principalul factor de creştere a afacerilor noastre în 2011, astfel că ne bazăm şi în acest an pe o evoluţie pozitivă a activităţii Secuiana pe pieţele externe", a declarat pentru ZF Transilvania Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana.

Reprezentanţii companiei au spus că piaţa internă s-a stabilizat în cursul anului trecut, însă nu prevăd evoluţii semnificative ale acesteia în următoarea perioadă de timp.

Pe de altă parte, compania a închis anul trecut patru magazine neprofitabile şi o franciză, astfel că în prezent Secuiana mai are 26 de unităţi şi 3 francize pe piaţa locală.

Secuiana intenţionează ca în acest an să renunţe şi la cele trei francize pe care le mai are, însă nu exclude posibilitatea de a deschide unul sau mai multe magazine, în funcţie de evoluţia pieţei.

Totodată, decizia închiderii magazinelor neprofitabile a dus la creşterea eficenţei activităţii de vânzări a companiei pe piaţa internă, conform conducerii Secuiana.

Pe piaţa locală, majoritatea producţiei se comercializează în cadrul magazinelor proprii, sub brandurile Adam's, Gold Collection şi Secuiana Men's Clothing. Capacitatea zilnică de producţie a fabricii din Covasna este de 1.800 de perechi de pantaloni, iar anul trecut producţia companiei a crescut cu 30% faţă de anul anterior.

Compania are 480 de angajaţi, în condiţiile în care anul trecut au fost recrutate peste 80 de persoane, însă ţinând cont şi de fluctuaţia permanentă de personal, numărul de angajaţi a crescut efectiv cu 60 de persoane.

Secuiana are mai mulţi acţionari, persoane fizice, actuali şi foşti angajaţi ai companiei. Producătorul de confecţii face parte din grupul Secuiana din Târgu-Secuiesc alături de producătorii de textile Seconf SA şi S'mode SA şi firma de transport Secuiana Trans.

Compania a realizat în 2010 o cifră de afaceri de circa 4,6 milioane de euro, în scădere cu 20% faţă de anul anterior.

Competitorii Secuiana pe piaţa internă sunt Peek&Cloppenburg, C&A, Steilmann, Bigotti, Cavaliere, Meyer sau Dynasty, iar principalii producători de textile, Rosko Textil din Arad, Rifil Săvineşti, Alison Hayes sau Iaşitex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO