Mediafax.biz Exclusiv

România este într-un moment în care mişcarea fiscalităţii este categoric nerecomandată, spune economistul-şef al BRD

Autor: Crenguta Nicolae

17.10.2011, 14:25 113

El este de părere că trebuie să primeze stabilitatea, reluând astfel o idee enunţată în ultima perioadă de numeroşi investitori şi anume că mai importantă este predictibilitatea decât un cod fiscal care se schimbă tot la câteva luni, indiferent câte noutăţi favorabile ar aduce.

"După părerea mea, suntem într-un moment în care mişcarea fiscalităţii este categoric nerecomandată. Cred că acum trebuie să primeze ideea de stabilitate. Dat fiind contextul actual, orice modificări făcute în zona fiscalităţii au riscuri mari de a genera dezechilibre bugetare, de la nivelul companiilor până la nivelul bugetului de stat", spune Libocor.

În schimb, este necesară o reformă fiscală, care presupune reducerea birocraţiei şi simplificarea sistemului de taxe.

Libocor nu este de acord nici cu o eventuală renegociere a ţintei de deficit cu FMI, pe motiv că s-au redus estimările de creştere economică pentru 2012, spunând că o astfel de măsură nu este oportună."Dacă va fi cazul, ţinta poate fi ajustată printr-o revizuire de buget", explică economistul BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24