Mediafax.biz Exclusiv

Schimbare la conducerea Bayer România

Autor: Ioana David

26.03.2012, 19:47 175

Afacerea Bayer cuprinde diviziile HealthCare (medicamente), CropScience (agricultură) şi MaterialScience (industria auto şi a materialelor de construcţii). Keller este şi country head al Bayer HealthCare. Totodată, divizia de healthcare este împărţită în Bayer Schering Pharma şi Bayer Consumer Care.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, Bayer SRL a avut în 2010 (ultimul an pentru care există informaţii publice) o cifră de afaceri de 239,75 milioane de lei (57 de milioane de euro).

Înaintea venirii în România, Renato Keller a fost din 2008 până în prezent managing director al Bayer Bulgaria şi Country Head al Bayer Schering Pharma.

Anterior la conducerea Bayer România s-a aflat Andreas Damaske, care îşi începuse mandatul în iulie 2009.

În piaţa de medicamente, Bayer se află pe locul 14 în topul celor mai importanţi jucători, cu o cotă de piaţă de 2,2%, potrivit datelor companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România.

Piaţa de medicamente se ridică la 2,5 miliarde de euro anual, iar în ultima perioadă există informaţii despre schimbări care au vizat top managementul mai multor companii. De obicei, în industria farma au loc schimbări.

Spre exemplu, 11 companii şi-au schimbat conducerea numai în 2011. Aceste firme sunt Sanofi, GSK, Sandoz, Novartis, MSD, Eli Lilly, Boehringer Ingelheim, Farmexpert, Novo Nordisk, Actavis, Farmaciile Dona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO