Mediafax.biz Exclusiv

Secuiana a renunţat la planurile de a produce în Egipt

Autor: Laurentiu Cotu

18.05.2011, 10:00 267

Compania a anunţat la începutul anului că intenţionează sădezvolte o unitate de producţie a pantalonilor în Egipt, dotată cuutilaje transferate din România, şi să angajeze 300 de oameni.Oficialii Secuiana motivau decizia de a transfera o linie deproducţie de la fabrica din Covasna în Egipt ca una dintre măsurileimportante luate în vederea reducerii costurilor.

"Am decis să oprim acest proiect, în condiţiile în care nu amprimit aprobare pentru concesionarea unui teren în Egipt. Pe dealtă parte, am renunţat la investiţie şi din cauza situaţieieconomice actuale din această ţară.Continuămsă producem în fabrica noastră din Covasna, în acest sens fiindangajate în luna aprilie aproximativ 40 de persoane", a declaratDobra Laszlo, directorul general Secuiana.

Intenţia Secuiana de a transfera o parte din producţie în Egipteste mai veche, proiectul iniţial constând în înfiinţarea în 2010 aunei linii de producţie a pantalonilor în Egipt în parteneriat cu ofirmă străină (Glass Co.

For Ready Made Garments), însă nici această colaborare nu s-amai realizat.

Secuiana şi-a bugetat pentru 2011 o cifră de afaceri de circa 5mil. euro, mai mult cu 8% faţă de anul trecut.

Compania a încheiat 2010 cu o cifră de afaceri de circa 4,6 mil.euro, în scădere cu 20% faţă de anul 2009. Exportul reprezintă 27%din cifra de afaceri.

Principalii clienţi la export sunt Bruno Saint Hillaire şi Miseau Green din Franţa, IC Company din Danemarca, Cover 50 din Italia.Pe piaţa internă, majoritatea producţiei se comercilizează încadrul magazinelor proprii, sub brandul Adam's, Secuiana având şi oreţea de 30 de clienţi interni.

Laînceputul anului compania avea 31 de magazine proprii, plus alte 5unităţi în franciză în oraşe mari din ţară.

Capacitatea zilnică de producţie a fabricii din Covasna este de1.500 de pantaloni. Compania are 460 de angajaţi, după ce lunatrecută au mai fost angajaţi 40 de oameni, pe baza proiecteloraflate în derulare.

Secuiana avea anul trecut aproximativ 1.600 de acţionari,persoane fizice, actuali şi foşti angajaţi ai companiei. Firma faceparte din grupul Secuiana din Târgu-Secuiesc alături deproducătorii de textile Seconf SA şi S'mode SA, şi compania detransport Secuiana Trans.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO