Opinii

Opinie Cristian Hostiuc: Implicaţiile organizării unui turneu final la fotbal: salarii mai mari sau Euro 2024? Alegeţi!

Autor: Cristian Hostiuc

11.01.2011, 10:38 50

Din punct de vedere economic, pentru România organizarea unuiCampionat European de fotbal ar fi extraordinară. Poate aşa s-armai face ceva din kilometrii de autostradă vânturaţi în fiecare ande cei care trec pe la putere. Am avea şi reabilitări de drumuri şide căi ferate. S-ar face tot ce este nevoie pentru organizare,deoarece am avea o dată până când la care trebuie să se facă. S-arda de lucru în toată economia pe orizontală, sectorul deconstrucţii şi-ar reveni, iar sectorul de servicii ar da boomuldeceniului.

Per total, am avea un plus la creşterea economică de 3-4% pe operioadă de3-4 ani. Haideţi să ne amintim de Universiada de acum 30de ani, ce a făcut şi ce a lăsat în urmă. Grozăveştiul trăieşte şiacum din acele jocuri.

Dar totul are un cost. Între 4 şi 10 miliarde de euro, înfuncţie de cât se fură. Întrebarea care se pune este dacă Româniaare aceşti bani şi dacă merită. Dacă nu s-ar majora pensiile şisalariile bugetarilor 4-6 ani la rând şi dacă ar scădea numărul lorcu 250.000, am face rost de bani. Acum, cei în cauză trebuie săaleagă: salariul blocat timp de patru ani sau, mai rău, şomajpentru 4 săptămâni de Campionat European. Alegeţi!

Citiţi mai multe pe www.prosport.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO