Politică

Actiunea Populara acuza politia de hartuire

15.01.2004, 00:00 21



Mai multi membri ai Actiunii Populare (AP) au fost ieri citati la Politia Capitalei in afacerea "Palatul de Justitie", lucru confirmat de autoritati care au declarat ca actiunea a fost declansata la cererea Ministerului Justitiei (MJ).



Purtatorul de cuvant al AP, Mugur Ciuvica a declarat ieri ca peste 200 de membri de partid au fost anchetati ieri, fiind suspectati de "semnaturi false". In baza legii informatiilor publice, o parte dintre membrii AP au cerut anul trecut Ministerului Justitiei sa le puna la dispozitie o serie de documente legate de lucrarile de consolidare a Palatului de Justitie. Ministrul de resort Rodica Stanoiu a refuzat, si cum numarul de cereri era foarte mare, 350, ea a cerut Politiei, in octombrie trecut, sa inceapa o ancheta pentru a stabili daca o parte a acestor cereri nu sunt intocmite in fals. Politia a comunicat ieri ca o parte dintre cereri nu au fost intocmite si semnate de titulari, politia extinzand cercetarile pentru stabilirea vinovatilor.



Mugur Ciuvica a exclus ca cererile sa fi fost intocmite in fals de membrii partidului. El a spus ca este posibil ca SIPA - serviciul secret al Justitiei - sa fi trimis cereri false in numele AP, pentru a o compromite. AP spune ca membrii partidului au fost citati la domiciliu marti seara fara a li se comunica motivul, iar politisii au cerut relatii despre ei la vecini si s-a interesat de anturajul lor. Ciuvica a calificat actiunea politiei drept o practica "stalinista." In 2002, Guvernul a garantat un credit de 34 de milioane de dolari pentru consolidarea Palatului Justitiei. Considerand ca suma este foarte mare, AP a cerut MJ, date suplimentare, formuland, in baza legii informatiilor publice, cereri pe care le-a adresat institutiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO