Politică

Ambasadorul american discută cu Cristian Diaconescu la ambasada SUA

Ambasadorul american discută cu Cristian Diaconescu la ambasada SUA

Autor: Marius Fratila

13.07.2012, 11:59 923

Potrivit unor surse oficiale, întâlnirea are loc la ambasada SUA, începând de la ora 11.

Tema discuţiilor o constituie situaţia politică actuală, potrivit unor surse oficiale.

Contactată de MEDIAFAX, Ambasada SUA de la Bucureşti nu a făcut nicio precizare referitoare la programul ambasadorului.

Marţi, la Palatul Cotroceni a avut loc procedura de predare-primire a mandatului între preşedintele suspendat şi preşedintele interimar. Tot marţi, Gitenstein a fost primit de către preşedintele interimar, Crin Antonescu.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Cotroceni, despre întâlnirea din cursul dimineţii cu ambasadorul SUA la Bucureşti, că Mark Gitenstein nu s-a speriat, precum alţi oficiali europeni şi a înţeles că nu este vorba despre o lovitură de stat în România.

Preşedintele intrimar nu a dorit să dea multe detalii privind discuţiile cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, arătând că nu este vorba de ceva secret sau special, ci despre o întâlnire "într-un regim informal".

Ulterior, ambasadorul Gitenstein a declarat că este inacceptabilă desfăşurarea referendumului din 29 iulie după o legislaţie care nu este în concordanţă cu Constituţia, deoarece acest lucru ar provoca "intenţionat o criză constituţională foarte periculoasă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24