Politică

Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu premierul Ponta la Guvern - surse

Ambasadorul SUA s-a întâlnit cu premierul Ponta la Guvern - surse

Autor: Ovidiu Bărbulescu

07.08.2012, 10:57 1930

Surse oficiale au confirmat informaţia pentru MEDIAFAX, precizând că întâlnirea face parte din seria întrevederilor periodice pe care le au ambasadorii cu oficialii români.

Precedenta întâlnire dintre premierul Victor Ponta şi ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a avut loc în 2 iulie.

Mark Gitenstein a fost, luni, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde s-a întâlnit cu ministrul demisionar Ioan Rus, a declarat, pentru "Gândul", Biroul de presă al misiunii SUA la Bucureşti.

Ambasada Statelor Unite a subliniat că Gitenstein se întâlneşte des cu oficialii români, iar vizita de luni, chiar dacă a avut loc în ziua demisiei lui Rus, "nu a fost cu nimic diferită" de celelalte efectuate până în prezent.

Biroul de presă al ambasadei americane s-a limitat doar la confirmarea vizitei lui Mark Gitenstein la MAI, fără a divulga ce anume a discutat diplomatul cu ministrul demisionar.

Ambasadorul american la Bucureşti a urmărit îndeaproape evenimentele politice din ultimele luni şi a făcut apel în repetate rânduri la respectarea independenţei justiţiei române şi a statului de drept.

De altfel, Ambasada SUA a lansat zilele trecute şi un apel la adresa politicienilor români, pe care îi îndemna să lase Curtea Constituţională să ia o decizie "bazată pe principii", în ceea ce priveşte rezultatul referendumului pentru demiterea preşedintelui.

"Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie bazată pe principii, în mod independent, fără niciun amestec din afară. Este esenţial ca poporul român să aibă încredere că referendumul s-a desfăşurat în mod liber şi corect şi că regulile stabilite au fost aplicate", a declarat misiunea diplomatică americană, înainte de anunţul CC privind amânarea validării sau a invalidării referendumului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO