Politică

Băsescu a plecat din Guvern imediat, deşi Boc a insistat să mai rămână cu miniştrii, dar fără presă

Autor: Alexandru Moise, Ovidiu Bărbulescu - Mediafax

14.12.2011, 20:05 426

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, miercuri, de la Guvern imediat după ce a vorbit miniştrilor, în prezenţa presei, despre Acordul de uniune fiscală al UE, deşi premierul Emil Boc a insistat ca acesta să rămână în sală pentru a mai discuta cu membrii Cabinetului şi în lipsa jurnaliştilor.

Preşedintele a venit la Palatul Victoria pentru discuţii cu premierul Boc şi membrii Guvernului pe tema concluziilor celui mai recent Consiliu European, la care a fost propus un acord interguvernamental de consolidare fiscală la nivelul UE.

Premierul a anunţat la începutul şedinţei că preşedintele va discuta cu miniştrii despre Acordul interguvernamental de uniune fiscală, despre absorbţia fondurilor europene, precum şi despre "oricare alte teme" pe care şeful statului ar fi dorit să le abordeze.

Băsescu a precizat însă că se va limita doar la prezentarea celor mai importante prevederi ale viitorului Acord de uniune fiscală.

La finalul discursului, el i-a invitat în mod repetat pe membrii Guvernului să îi adreseze întrebări, dacă au nelămuriri, dar nimeni nu a luat cuvântul.

"Este vreun membru al Cabinetului care doreşte să mă întrebe ceva? Dacă nu, eu consider că v-am informat, că Guvernul ştie principalele elemente şi că suntem pregătiţi să mergem înainte,", a spus Băsescu, observând lipsa de reacţie a miniştrilor.

Preşedintele i-a atenţionat pe aceştia că trebuie să ştie temele Acordului, iar cei care nu le cunosc le pot afla de pe pagina de internet a Uniunii Europene.

"Cred că un membru al Cabinetului ar trebui să le ştie, iar dacă nu le ştie, va trebui să le citească foarte repede, sau concluziile Consiliului European care sunt pe site-ul Uniunii Europene. Accesul este foarte uşor", i-a încurajat Băsescu pe miniştri.

Singurul care a luat cuvântul după ce Traian Băsescu şi-a terminat discursul a fost premierul Boc, care l-a asigurat pe acesta de sprijinul Guvernului şi, apoi, a cerut presei să părăsească sala de şedinţă.

"Mulţumim mass-media pentru prezenţă şi urmează, domnule preşedinte, să rămânem într-un format al şedinţei de guvern pentru întrebări şi alte precizări din partea...", a spus Boc.

Preşedintele s-a ridicat însă imediat de la masa Guvernului şi a părăsit sala chiar înaintea presei, precizând că are alte treburi.

"Eu o să fac o declaraţie de presă, concluzie la toate întâlnirile de astăzi, la Cotroceni. Vă doresc o seară bună, spor la treabă, la revedere!", a spus Băsescu.

Unii dintre miniştrii au dorit să profite de plecarea mai grabnică a lui Traian Băsescu, pentru a ieşi la o ţigară sau a da un telefon, dar a trebuit să reintre repede în sala de şedinţă, deoarece premierul a revenit şi el imediat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24