• Leu / EUR4.7789
  • Leu / GBP5.7446
  • Leu / USD4.4241
Politică

Băsescu: Cer demisia sau demiterea imediată a şefului Jandarmeriei

Băsescu: Cer demisia sau demiterea imediată a şefului Jandarmeriei

Autor: Valentina Postelnicu

08.09.2014, 19:05 606

"Dacă mai există ierarhie în acest stat sau dacă PSD mai este dispus să lase statul să funcţioneze după ierarhii în structurile militarizate, eu, preşedintele României, cer demiterea imediată a şefului Jandarmeriei", a anunţat Traian Băsescu.

El a reclamat un fenomen de "obedienţă excesivă faţă de orice înseamnă PSD".

"Un alt element (...) pe care îl observ în funcţionarea defectuoasă a instituţiilor, cu posibile efecte pe corectitudinea procesului electoral, este Ministerul de Interne, în mod deosebit funcţionarea Jandarmeriei. Este clar că acolo ne aflăm în faţa unui fenomen de obedienţă excesivă faţă de orice înseamnă PSD, de la un măscărici de la o televiziune până la manifestaţii, lovirea ziariştilor, neasigurarea securităţii manifestaţiilor atunci când este în favoarea puterii sunt elemente care ne arată că această instituţie a cedat şi ea este o instituţie esenţială în păstrarea ordinii şi în asigurarea bunei desfăşurări a procesului electoral", a spus Băsescu.

El a întrebat ce încredere mai poate avea Jandarmeria "când lasă să fie bătuţi ziarişti de la mass-media care nu sunt favorabile puterii (...) şi când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune este deranjat de zgomotul motocicletelor".

"Ce încredere să mai avem în Jandarmerie? Şi o spune şeful statului. Ce încredere să mai avem în Jandarmerie când lasă să fie bătuţi ziarişti de la mass-media care nu sunt favorabile puterii sau i se pare puterii a nu-i fi favorabile şi când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune este deranjat de zgomotul motocicletelor, dar măscăriciul fiind un suporter al lui Ponta? Ce încredere putem avea în această instituţie? Public, cer demisia sau demiterea imediată a comandantului Jandarmeriei", a mai spus Băsescu.

CUM VEDEȚI ZIARUL FINANCIAR PESTE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7789
Diferență: -0,023
Ieri: 4.7800
Azi: 4.4241
Diferență: 0,2493
Ieri: 4.4131
Azi: 5.7446
Diferență: -0,113
Ieri: 5.7511
Azi: 4.4982
Diferență: -0,0089
Ieri: 4.4986