Politică

Băsescu despre subvenţii: Copos primeşte mai multe subvenţii decât un pensionar dintr-o garsonieră

Autor: Iulian Anghel

26.05.2011, 14:30 1034

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat astăzi la Radio RomâniaActualităţi că modalitatea de acordare a subvenţiilor, inclusiv acelora pentru încălzire trebuie modificată întrucât ceea ce seîntâmplă astăzi pe această zonă nu reprezintă decât o risipă abanului public.

"Acum si eu primesc subventie şi primeşte şi Copos şi DinuPatriciu şi Boc. Spun Copos. El dacă are un apartament de 200 demetri pătraţi primeste o subvenţie mult mai mare decât un pensionarcare sta în garsonieră. Spun Copos pentru ca el e mai puţinsupărăcios. Trebuie revizuite subvenţiile, altfel ne batem joc debanul public", a declarat Băsescu.

Preşedintele a spus că înţelege foarte bine dificultăţilepopulaţiei în principal cele ale bugetarilor şi pensionarilor careau plătit cel mai greu cost al crizei, apreciind însă căsubvenţiile pentru a face viaţa acestor oameni mai uşoară sunt,până la urmă, tot o problemă de resurse: "Dacă nu mai ai resurse numai ai de unde sa le dai".

"La fel şi la ţară - a continuat preşedintele - cineva are treihectare de pămant şi noi continuam să-i dam tot felul de ajutoaresociale, deşi terenul e nelucrat. Ţara nu poate să plateascănemunca".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO