Politică

Băsescu se vaită că nu poate face reformă din cauza televiziunilor de ştiri

Băsescu le face în ciudă mogulilor: „Erau interese ale unor oameni de afaceri ca statul să intre în colaps. E, uite că nu s-a întâmplat!”

Autor: Liliana RUSE

18.01.2011, 18:07 30

Preşedintele Traian Băsescu a deplâns soarta Guvernului Boc,asaltat, pe lângă criza economică, şi de televiziunile de ştiri,ale căror patroni aveau interesul ca reforma promovată de actualaPutere să eşueze, scrie Gândul.

"Dincolo de inamicul general - criza -, de statul nefuncţionalşi cheltuielile bugetare extraordinar de mari, atmosfera creată afost una prin care s-a dorit un colaps. E, uite ca nu s-a întâmplatşi nici nu se va întâmpla! Au fost interese ale unor oameni deafaceri, să vină să ne spună cum e cu România luată de ei în mâinipână în 2004, că au avut-o pe mână până atunci", a afirmat Băsescumarţi, la o dezbatere organizată de către Institutul de Studii dePopulare.

Preşedintele venise blindat cu exemple: "Arătaţi-mi un singurpost de televiziune care a susţinut reforma în educaţie! Mai eracâte o undă de susţinere, printre dinţi. (...) Arătaţi-mi cine asusţinut restructurarea sistemului de sănătate! Avem 200 de spitaleîn plus, avem cel mai mare numări de paturi de mia de locuitori dinUE, ştim că plata se face în funcţie de paturile ocupate, dar e olege a tăcerii, nimeni nu vrea să spună adevărul. Impresia e căguvernul e împoriva poporului, iar preşedintele - şi mai şi, ceeace e o mare minciună". Citiţi mai multe despre declaraţiile preşedintelui pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24