Politică

Boc: Proiectul privind reducerea TVA la produsele alimentare de bază nu are acoperire bugetară

Boc: Proiectul privind reducerea TVA la produsele alimentare de bază nu are acoperire bugetară

Autor: Novaceanu Alina

28.03.2011, 20:08 30

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că proiectul privindreducerea TVA la produsele alimentare de bază nu are acoperirebugetară şi că toţi specialiştii consultaţi au spus că aplicareaacestuia nu duce la scăderea preţurilor la alimente.

"Proiectul privind reducerea TVA va veni la Camera Deputaţilorşi, din nefericire, nu are acoperire bugetară. Toţi specialiştiiconsultaţi au spus că nu conduce la scăderea preţurilor, aşa cum amdori în perspectivă, să scadă preţul la alimentele de bază", aafirmat Boc, după întâlnirea cu deputaţii PDL.

El a spus că trebuie găsite soluţii de stimulare economică princare, în mod real, să se ajungă la scăderea preţurilor, menţionând,în acest sens, că la PDL a discutat despre un set de măsuri care săasigure piaţa alimentară din România, "pornind de la depoziteleagricole, de la cadastru teritoriului, la sprijinireaîntreprinzătorilor agricoli".

"Deci măsuri concrete, nu soluţii care nu duc la scădereapreţurilor. Experţii economici consultaţi ne-au spus că scădereaTVA la produsele alimentare de bază nu va însemna că vor scădeaimediat preţurile la alimente", a adăugat Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO