Politică

Camera Deputatilor, nemultumita de raportul privind alegerile din 2004

07.04.2005, 20:57 15

Conducerea Camerei Deputatilor a inapoiat Autoritatii Electorale Permanente (AEP) raportul privind alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004, AEP urmand sa "prezinte exact un raport potrivit legii care ii reglementeaza activitatea", a declarat ieri secretarul Biroului Permanent, Titu Gheorghiof.

El a mentionat ca retransmiterea catre AEP a raportului a urmarit "armonizarea" punctelor de vedere ale membrilor conducerii institutiei, initial la conducerea Camerei fiind prezentat un document care purta numai semnatura presedintelui AEP, Octavian Opris, lipsind semnaturile celor doi vicepresedinti, Radu Alexandru si Ionel Flesariu. Vicepresedintele AEP Alexandru Radu a solicitat, printr-o adresa, conducerii Camerei Deputatilor sa returneze raportul, el invocand faptul ca respectivul document a fost intocmit fara respectarea conditiilor legale. Radu preciza ca vicepresedintii AEP "nu au putut semna o astfel de hotarare din cauza refuzului presedintelui AEP de a le supune raportul spre avizare". El mai mentiona ca vicepresedintii AEP "nu au fost consultati si nici macar informati" in legatura cu elaborarea raportului.

La randul sau, vicepresedintele AEP Ionel Flesariu a reclamat, printr-o scrisoare adresata Biroului Permanent, ca raportul "a fost elaborat si depus la Senat pe ascuns, fara implicarea si consultarea vicepresedintilor". El mentiona ca raportul privind desfasurarea alegerilor parlamentare si prezidentiale are caracter de hotarare si ca, potrivit legii, trebuia semnat si de vicepresedinti.

"Am ramas uimit si cu un gust amar privitor la superficialitatea, diletantismul si, uneori, ignoranta in materie electorala a celor care au redactat acest asa-zis raport", se mai arata in scrisoarea adresata de Flesariu Biroului Permanent al Camerei.

Din cele comunicate miercurea trecuta de Titu Gheorghiof, dupa analizarea in Biroul Permanent a documentelor trimise de AEP conducerii Camerei Deputatilor, era necesar ca Secretariatul general sa precizeze care erau prevederile legii in vigoare referitoare la depunerea acestor documente la Parlament. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO