Politică

Cioloş: Marţi depunem jurământul la Cotroceni şi miercuri e prima şedinţă de guvern

Cioloş: Marţi depunem jurământul la Cotroceni şi...

Autor: Ana Maria Lazăr

17.11.2015, 16:32 108

Întrebat când va merge la Cotroceni pentru a depune jurământul, Dacian Cioloş a spus: "Cred că într-o oră, nu ştiu încă, aşteptăm să fim anunţaţi, să vedem după ce se publică în Monitorul Oficial decizia". El a adăugat că prima şedinţă a guvernului său va avea loc miercuri.

Cioloş a mai spus că orice proiect important va avea consultări cu Parlamentul, în faza de pregătire, şi consultări şi dezbateri publice.

"Aşa cum am spus la întâlnirile cu grupurile parlamentare pentru orice proiect important guvernul va avea, pe de o parte, consultări cu Parlamentul în faza de pregătire pentru a începe să construim majorităţile, dar în acelaşi timp vrem să punem la punct un dispozitiv prin care pentru aceste proiecte importante să avem şi consultări publice şi dezbateri publice. Este un mecanism nou pe care vrem să-l dezvoltăm", a declarat el.

Cioloş a mai spus că votul Parlamentului îi dă legitimitatea necesară pentru a pune în practică măsurile anunţate. "Votul de astăzi cred că ne dă legitimitatea să facem ceea ce ne-am propus în programul de guvernare", a mai spus Dacian Cioloş la Palatul Parlamentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24