Politică

Declaraţiile pe proprie răspundere şi adeverinţele de angajator se pot completa online

Declaraţiile pe proprie răspundere şi adeverinţele de...

Autor: Andreea Tobias

28.03.2020, 14:32 109098

Platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator este activă, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. Datele personale nu sunt prelucrate de către STS, precizează GCS.

Platforma operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale le permite cetăţenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF.

Documentele au nevoie de semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

„Este foarte important de menţionat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului. Pe timpul verificărilor făcute de autorităţi, persoanele pot prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, anunţă sursa citată.

Potrivit GCS, formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator: „Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale. În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR şi cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”.

Citiţi AICI Ziarul Financiar E-paper de marţi

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO