Politică

Emil Boc: "Eu tot trag la răspundere miniştrii, dar în fapt cei care trebuie să propună şi să ia decizii sunt cei care conduc autorităţile de management"

Emil Boc: "Eu tot trag la răspundere miniştrii, dar în fapt cei care trebuie să propună şi să ia decizii sunt cei care conduc autorităţile de management"

Autor: Ovidiu Bărbulescu

21.07.2011, 22:14 189

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc a cerutminiştrilor şi şefilor autorităţilor de management să aplicecorecţii financiare în proiectele UE pentru care sunt încălcatenormele achiziţiilor sau sunt întârziate nejustificat, solicitândtotodată şi ca numele şefilor responsabili din aceste autorităţi săfie indicat public, informează Mediafax.

"Rugămintea şi solicitarea expresă este faceţi publice şi numelecelor care conduc autorităţile de management din ministere, pentrucă eu tot trag la răspundere miniştrii, dar în fapt cei caretrebuie să propună şi să ia decizii sunt cei care conducautorităţile de management. Ori ei trebuie să ştie că au oresponsabilitate faţă de această ţară, iar numele lor trebuie săfie public. Aşa cum într-o sentinţă judecătorească avem unjudecător care dă o sentinţă, şi la unul care coordonează oautoritate de management de la un minister trebuie să fie opersoană cunoscută, invocată şi care trebuie să aibă şi oresponsabilitate publică în raport cu ceea ce înseamnă derulareafondurilor europene", a spus atunci Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a adresatGuvernului rugămintea ca pentru moment România să înceteze să maitrimită facturi la decontare la Bruxelles, mai puţin peagricultură, precizând că premierul a şi dispus o asemeneamăsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO