Politică

Fost senator UDMR, Puskas Valentin Zoltan - cel care a înclinat balanţa deciziei Curţii Constituţionale

Fost senator UDMR, Puskas Valentin Zoltan - cel care a înclinat balanţa deciziei Curţii Constituţionale
25.06.2010, 19:12 180

Judecătorul constituţional Puskas Valentin Zoltan, fost senatorUDMR, este cel al cărui vot a fost decisiv în şedinţa de ieri a CC,înclinând balanţa votului final, conform Gândul. "Votul meu a fostîmpotriva tăierii pensiilor, care era o măsură neconstituţională.Am avut în vedere jurisprudenţa CEDO în materia pensiilor dar şijurisprudenţa Curţii Constituţionale din România.

Eu am intrat în şedinţa de ieri (n.r.- joi) având deja un punctde vedere în legătură cu tăierea pensiilor colective. Îmi formasemdeja o opinie când am studiat materialul şi aveam argumentejuridice. Şedinţa de joi a fost întreruptă pentru că au fostridicate probleme care nu fuseseră studiate de toţi judecătorii.Ne-am retras pentru a le clarifica. Spre exemplu, eu aveamnelămuriri în privinţa pensiilor speciale ale magistraţilor. Întimpul dezbaterilor nu am simţit nici o presiune politică. De cândam intrat în Curtea Constituţională nu am fost rugat de foştii meicolegi să votez într-un fel sau altul ci au lăsat pe consţiinţa meacum să votez". Citiţi mai multe despre votul judecătorilor CurţiiConstituţionale pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
Urmează ZF Bankers Summit'24