Politică

Geoana are si el parte de un filmulet pe internet

14.12.2009, 23:08 733

Presedintele PSD Mircea Geoana apare intr-o inregistrare videopostata ieri pe internet in care, aparent, ar primi o suma de banide la o femeie. Filmuletul de 18 secunde care a fost postat pentruprima data pe blogul lui Cristian Grosu, fost jurnalist laCotidianul.

Imaginile nu sunt foarte clare si nu exista date privindprovenienta casetei, a autorului ei sau contextul in care a fostfacuta filmarea.

Grosu nu a putut fi contactat pentru a explica provenientainregistrarii, dar au aparut mai multe reactii in randurilemembrilor PSD, Geoana insusi calificand-o drept "facatura".

Discutiile privind existenta unei casete compromitatoare pentruliderul PSD sunt mai vechi, o astfel de caseta fiind invocata incampania electorala chiar de Traian Basescu.

Geoana a spus ieri ca inregistrarea video aparuta in media sicare il prezinta luand bani este "o facatura de campanie", elapreciind ca Traian Basescu se pregateste, astfel, de repetareaturului secund al prezidentialelor. Inregistrarea video il arata peliderul PSD Mircea Geoana luand bani de la o femeie, care arsolicita in schimb obtinerea unui loc eligibil in alegeri. Sunetulinregistrarii este destul de slab si se aude doar vocea femeii, invreme ce liderul PSD nu spune nimic.

Presedintele Departamentului educatie din PSD, Ana Birchall, aspus ieri ca a facut o donatie la partid, insa spune ca nu a fostnimic ilegal. Birchall a afirmat ca prin inregistrarea difuzata peInternet se incearca "discreditarea si defaimarea" ei, prinaruncarea pe piata a unei casete "interpretate altfel decat au statlucrurile in realitate". Birchall spune astfel, indirect, ca ea arfi femeia din film.

Suma de 5.000 de euro este maximul prevazut de lege pentrudonatiile persoanelor fizice la partide.

Hrebenciuc : La noi e ca la americani

Liderul PSD Marian Vanghelie a spus ieri ca nu vede problema caGeoana ar fi luat 5.000 de euro, ci daca ar fi luat 5 milioane deeuro, in vreme ce Viorel Hrebenciuc a spus ca toata lumea esteobligata sa doneze la PSD. Intrebat daca este o practica in PSD sase ceara demnitati sau functii in schimbul banilor dati pentrucampanie, Hrebenciuc a raspuns: "Nu imi dau seama. E ca laamericani la noi, nu ca in alta parte". La randul sau fostulpremier Adrian Nastase a spus despre informatiile privindpublicarea respectivei casete ca sunt "murdarii".

Scandalul privind caseta cu Geoana, despre care presedinteleTraian Basescu spunea ca o are de la staff-ul sau de campanie, aluat o noua amploare la finele saptamanii trecute, cand a aparutinformatia ca filosoful Horia Roman Patapievici a spus intr-uninterviu in presa spaniola ca stie din surse sigure ca TraianBasescu a primit o caseta in care apare Mircea Geoana in timp ce ise face sex oral, iar seful statului a refuzat sa foloseascainregistrarea impotriva acestuia. Administratia Prezidentiala adezmintit ca ar detine o astfel de caseta.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale ValeriuTurcan a spus ieri ca, asa cum a promis, presedintele TraianBasescu ii va da lui Mircea Geoana inregistrarea dupa validareaalegerilor. Turcan nu a precizat daca Basescu s-a referit la casetacare a fost difuzata pe internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO