Politică

Guvernul a decis să înceapă angajarea răspunderii pentru salariile profesorilor şi Codul Social

Guvernul a decis să înceapă angajarea răspunderii pentru salariile profesorilor şi Codul Social

Autor: Alexandru Moise, Ovidiu Bărbulescu

07.04.2011, 19:16 17

Guvernul a decis, joi, să înceapă procedurile deangajare a răspunderii în Parlament pentru proiectullegii care limitează creşterile salariale pentru profesorii care aucâştigat drepturi salariale în instanţă, precum şi pentru Codul deDialog Social, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Cele două proiecte au fost aprobate în şedinţa specială de joi aGuvernului şi urmează să fie transmise rapid Parlamentului, auarătat sursele.

Premierul Emil Boc a anunţat anterior că drepturile salarialecâştigate de profesori în instanţă vor fi eşalonate la platăîncepând cu 2012, într-un cuantum şi pe parcursul unui intervalcare vor fi stabilite după inventarierea tuturor sentinţelor, darşi a banilor care trebuie alocaţi de stat pentru toatesalariile.

Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, aafirmat, joi, că majorarea salariilor profesorilor conform deciziei judecătoreşti arimpune concedierea a aproape 100.000 angajaţi din sectorulbugetar, pentru a menţine anvelopa salarială fără a creşteimpozitele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO