Politică

Nicolaescu: Meleşcanu, numit la sefia SIE în stilul caracteristic al lui Băsescu

Nicolaescu: Meleşcanu, numit la sefia SIE în stilul caracteristic al lui Băsescu

Autor: Mediafax

27.02.2012, 18:29 316

Viceliderul grupului PDL din Cameră, deputatul Eugen Nicolaescu, a declarat, luni că propunerea liberalului Teodor Meleşcanu pentru şefia SIE a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu "în stilul lui caracteristic", ca şi în cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu sau George Maior.

Nicolaescu a spus că opoziţia nu va participa la şedinţa de plen comun de marţi în care va fi validată propunerea, considerând că această numire nu prezintă o chestiune de interes naţional şi că, în consecinţă, protestul parlamentar nu poate fi întrerupt.

Nicolaescu a remarcat similitudinea dintre propunerea lui Teodor Meleşcanu făcută în acest moment pentru şefia SIE de către preşedintele Traian Băsescu şi propunerile anterioare - Mihai Răzvan Ungureanu tot la şefia SIE şi George Maior la şefia SRI - toate cele trei nominalizări având în centrul lor politicieni aparţinând opoziţiei.

Eugen Nicolaescu a apreciat că Traian Băsescu şi-a făcut un obicei din a nominaliza politicieni din opoziţie pentru şefia serviciilor speciale.

"Traian Băsescu a făcut la fel şi în cazul lui Ungureanu, chipurile liberal, şi în cazul lui Maior de la PSD. E în obiceiul său, e în stilul său caracteristic să facă astfel de propuneri", a spus Nicolaescu.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO