Politică

Patriciu Achimaş, avizat favorabil pentru conducerea Ministerului Sănătăţii

Patriciu Achimaş, avizat favorabil pentru conducerea...

Autor: Elvira Gheorghita, Vasile Măgrădean

16.11.2015, 20:01 431

Patriciu Achimaş Cadariu are 39 de ani şi conduce din anul 2012 Institutul Oncologic ”Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, unitate medicală în care lucrează din anul 2006.

Acesta a absolvit în anul 1994 Liceul ”Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, iar în anul 2000 Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu”. Ulterior, a urmat cursuri de specializare în obstetrică-ginecologie şi cursuri avansate de oncologie la Universitatea din Ulm, Germania.

Are competenţe medicale în ginecologie, chirurgie oncologică şi colposcopie.

Patriciu Achimaş Cadariu a făcut de-a lungul anilor mai multe stagii de practică în străinătate, în Marea Britanie şi Germania şi a fost beneficiarul unei burse a Societăţii Europene de Oncologie Ginecologică pentru studii aprofundate în Wiesbaden, Germania.

Pe lângă activitatea profesională, Patriciu Achimaş Cadariu a urmat şi o carieră academică, fiind conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca la Departamentul de Chirurgie Oncologică. Este membru al Colegiului Regal de Obstretică şi Ginecologie din Marea Britanie.

El i-a succedat în 2012 în funcţia de manager al Institului Oncologic lui Alexandru Irimie, care a fost ales rector al UMF Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, potrivit declaraţiei de avere completată în iunie 2015 pentru anul 2014 şi postată pe site-ul Institutului Oncologic "Ion Chiricuţă" din Cluj-Napoca (IOCN), Patriciu Achimaş-Cadariu deţine două terenuri, unul achiziţionat în 2011, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, şi unul cumpărat în 2014, în suprafaţă de 1.087 de metri pătraţi, dar şi o casă la Cluj-Napoca, achiziţionată în 2011, în suprafaţă de 126 de metri pătraţi.

De asemenea, el are două depozite bancare, unul de 83.000 de lei şi altul de 149.000 de lei.

El a câştigat, anul trecut, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", unde este conferenţiar universitar, un salariu de 39.724 de lei, iar de la Institutul Oncologic, unde a deţinut funcţia de manager, suma de 103.663 de lei.

El a mai înregistrat alte venituri, în sumă de 87.368 de lei, de la IOCN, din patru proiecte derulate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO