Politică

PD: Doar un sfert din actualii parlamentari mai apar pe liste

29.09.2004, 00:00 16

Liderul PD, Traian Basescu a intors ieri, pentru a patra oara, listele cu propuneri pentru viitorii parlamentari ai partiului, venite din unele judete. Unii dintre pretendentii neagreati - nu corespundeau standardelor impusede conducerea PD - au fost exclusi de pe liste, dupa ce organizatiile au refuzat sa-i retraga.
Pe viitoarele liste ale PD au fost pastrati 12 dintre cei 40 de parlamentari ai partidului, dar au fost exclusi liderii filialelor Gorj si Arges, Pantelimon Manta si Ion Cirstoiu. In ciuda faptului ca saptamana trecuta Basescu ceruse celor doua filiale sa-i elimine pe nedoriti, listele s-au reintors ieri cu acestia, in pozitii eligibile.
De pilda, Manta isi apara pozitia cu argumente apocaplitice: dezastru si colaps, daca nu ocupa primul loc pe listele Senatului, la Gorj. Nedus la biserica, Basescu nu accepta astfel de argumene Manta a fost exlus.  Cei 12 parlamentari propusi in continuare pe liste pentru un nou mandat in Senat sau Camera Deputatilor sint Alexandru Peres (Alba), Ioan Oltean (Bistrita), Gheorghe Albu (Dimbovita), Radu Berceanu (Dolj), Gheorghe Barbu (Hunedora), Maria Petre (Ialomita), Mircea Man (Maramures), Mihai Stanisoara (Mehedinti), Alexandru Mocanu (Teleorman), Romeo Raicu, Costica Canacheu si Anca Boagiu, toti trei candidind pe listele din Bucuresti.
Alti doi parlamentari - Sorin Frunzaverde si Mircea Toader - au preferat posturile ocupate in administratia locala in urma alegerilor din iunie, a precizat Basescu.
Au ramas inca nedefinitivatedin Prahova (unde liderul filialei Romeo Hanganu a fugit la PUR dupa ce i s-a cerut sa se retraga de pe liste), Arges (unde a fost exclus Cirstou) si Constanta - judet pe listele caruia apar si Stelian Dutu, neagreat pentru ca a trecut pe la mai multe partide. Potrivit lui Traian Basescu mai multi actuali parlamentari au renuntat din proprie initiativa la o noua candidatura, in favoarea "noii clase de politicieni". Este vorba de Teodor Cladovan, Vasile Nistor, Stefan Bejat, Nicolae Nan, Iuliu Pacurariu, Aurel Pana, Ioan Onisei si Vasile Bran.
Listele complete vor fi date publicitatii maine, apoi timp de sapte zile, vor face obiectul dezbaterii publice. "Cine da cu piatra sa dea timp de sapte zile. Vom tine cont de pietre daca ele vor fi justificate si argumentate", a mai spus liderul PD. Propunerile din partea PD vor reintregi listele comune ale Aliantei, PNL desemnandu-si deja oamenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO