Politică externă

Chisinaul, acuzat de implicare in atacul terorist de la Tiraspol

07.07.2006, 19:29 16

Autoritatile transnistrene sustin ca este posibil ca explozia produsa ieri dimineata, la Tiraspol, care s-a soldat cu moartea a opt persoane, sa fi fost provocata de serviciile de securitate de la Chisinau.
In replica, ministrul moldovean al reintegrarii, Vasile Sova, a declarat ca explozia de la Tiraspol este o tragedie, nu un incident, si a exclus orice implicare a Chisinaului in acest caz, mentionand ca nu intelege "ce fel de oameni ar putea face asemenea acuzatii la adresa Republicii Moldova. Oleg Beleacov, adjunctul ministrului transnistrean al afacerilor interne, a declarat ca, potrivit investigatiilor efectuate, explozia a fost declansata de un dispozitiv cu detonator electromagnetic. Se pare insa ca acesta a explodat inainte de termen. Conform oficialului, autoritatile transnistrene presupun ca explozibilul urma sa fie folosit la comiterea unui act terorist sau a unui "asasinat la comanda".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO