Politică externă

Nunta in spatiu

11.08.2003, 00:00 20

Cosmonautul rus Iuri Malenchenko si mireasa sa, Ecaterina Dimitrieva, faceau ieri ultimele pregatiri pentru o nunta speciala: prin legatura video.
Colonelul Iuri Malenchenko, 41 de ani, se afla in spatiu, intr-o misiune internationala, alaturi de cosmonautul american Edward Lu. El urme sa se casatoreasca cu Ecaterina, ieri, prin legatura video intre statia spatiala si o baza NASA din Texas. #leadend# Malenchenko, proaspat divortat, a cerut-o in casatorie pe Ecaterina, 26 de ani, anul trecut in decembrie si, considerand ca misiunea sa se va incheia in timp util, au stabilit data nuntii la inceputul lui august. Numai ca misiunea sa in spatiu s-a prelungit. Cuplul a decis sa aplice nebatut planul matrimonial, dar autoritatile spatiale ruse au ridicat obiectii. Cum nunta trebuia sa se faca prin legatura video, superiorii colonelului au obiectat, spunandu-i ca el nu este o vedeta de film, in afara faptului ca un membru al fortelor armate nu se poate casatori cu cetateni straini. Ecaterina Dimitrieva este de fapt rusoaica, dar traieste in Statele Unite de la 4 ani. Saptamana trecuta autoritatile ruse au intervenit asupra interdictiei si i-au permis lui Malenchenko sa se insoare. Mirele si-a pregatit un smoching si o verigheta, care i-au fost aduse in spatiu de o nava cargo. Mireasa va sarbatori pe pamant, alaturi de familie. Cand astronautul va reveni , cei doi vor relua ceremonia intr-o biserica ruseasca si vor pleca in voiaj de nunta in Australia. Aceasta ar putea fi insa prima si ultima nunta spatiala. Rusii vor stipula in viitoarele contracte cu astronautii ca nu se pot insura in timpul misiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24