Politică

Ponta: Mai stau la guvernare 10-15 ani, cât să facă Internele şi ANAF o bază de date comună cu amenzi

Ponta: Mai stau la guvernare 10-15 ani, cât să facă...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

13.05.2015, 12:07 701

Premierul a făcut aceste remarci, miercuri, înaintea lansării Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică, eveniment la care accesul presei nu a fost permis. Discuţia a fost însă suprinsă şi transmisă în direct pe canalul de Youtube al Guvernului.

În acest cadru, Ponta şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că nu există o bază comună a Poliţiei şi ANAF privind amenzile rutiere.

"M-am hotărât să mai stau încă 10-15 ani la guvernare. Cam în atâta timp le va ajunge celor de la Interne cu cei de la ANAF să facă o bază comună cu amenzile de circulaţie. Domnule, cum, e posibil în secolul XXI să nu poţi să intru într-o bază de date, să-mi spună cine a luat amendă ? Bănuiam că nu e ceva atât de complicat tehnologic încât să ai o singură bază de date între Poliţie şi... Domnule, spune-mi şi mie cine a luat amendă, de radar, de ce-o fi, de parcare... Nu se poate, dom’le!", le-a spus premierul participanţilor la eveniment, organizat şi cu participarea experţilor americani.

El a apreciat totuşi că, dacă i-ar cere vicepriministrului gabriel Oprea să le introducă pe agenda şedinţei de guvern, în şapte zile ar putea exista actele normative pentru o astfel de bază de date.

"Nu suntem o ţară aşa mică, cum e America, suntem mai mare, e mai complicat", a glumit premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO