Politică

Ponta: PDL-ului îi este teamă de votul din plen la suspendarea lui Băsescu

Ponta: PDL îi este teamă de votul din plen la suspendarea lui Băsescu

Autor: Florin Ciolac

21.11.2011, 13:39 254

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, luni, că PDL îi este teamă de votul din plenul Parlamentului la eventuala acţiune de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Ponta a precizat că, dacă Birourile Permanente reunite ale celor două Camere vor refuza punerea pe ordinea de zi a plenului reunit a cererii USL privind declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui, PSD şi PNL vor încerca impunerea subiectului în timpul şedinţei de plen.

El a spus că, deşi Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului nu ar trebui să cenzureze discutarea eventualei cereri de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu, au existat precedente în acest sens.

Potrivit preşedintelui PSD, dacă se va ajunge în această situaţie, parlamentarii PSD şi PNL vor solicita în şedinţa plenului reunit modificarea ordinii de zi în sensul discutării şi votării cererii de suspendare.

"Dacă (celor de la PDL - n.r.) le este teamă de votul plenului, şi eu aşa cred, atunci înseamnă că trebuie să facem tot ceea ce trebuie pentru a ajunge la votul din plen, pentru că la votul popular victoria este asigurată", a spus Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO