Politică

Premierul Viorica Dăncilă: Pe 12 iulie voi face un eveniment la Ateneu, vom face un bilanţ al preşedinţiei rotative

Premierul Viorica Dăncilă: Pe 12 iulie voi face un...

Autor: Departamentul Politic

30.06.2019, 21:38 146

"Pe data de 12 iulie, voi face un eveniment la Ateneu, unde îi voi invita pe toţi cei care au fost implicaţi în Preşedinţia României la Consiliul UE, vom avea mai mulţi invitaţi, vom face un bilanţ al preşedinţiei rotative. Vreau să avem un eveniment înm care oamenii să-i vadă pe cei care au muncit", a anunţat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul s-a declarat dezamăgit de reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, care şi-a asumat meritele pentru rezultatele Preşedinţiei României la Consiliul UE.

"Preşedintele Klaus Iohannis a spus la început că nu suntem pregătiţi, că nu vom face faţă. Acum, acelaşi preşedinte spune că am avut o preşedinţie de succes şi într-un fel încearcă să şi-o asume. Da, mă deranjează dintr-un singur punct de vedere. Nu că vorbeşte bine despre modul a fost gestionată Preşedinţia pentru că acest lucru este bun, în fond, nu am făcut-o pentru noi personal, am făcut-o pentru ţară, am făcut-o pentru România, dar niciodată nu a spus, să le mulţumească, să-i aprecieze pe cei care au muncit", a completat liderul social democrat.

Reacţia premierului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seară, la Bruxelles, că toată lumea care s-a implicat cu bună-credinţă a contribuit la succesul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. "Eu cred că toată lumea a constatat că echipa, care este o echipă mare, care a lucrat la Bruxelles a dus greul acestei Preşedinţii. Dar, evident, lucrurile nu se mişcă în politică fără politicieni şi atunci pot să spun că toată lumea care s-a implicat cu bună-credinţă a contribuit la succesul nostru", a declarat Klaus Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

România a deţinut Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO