Politică

Preşedintele Iohannis, despre înzestrarea Armatei: Am discutat cu guvernul. Toţi mi-au promis

Preşedintele Iohannis, despre înzestrarea Armatei: Am...

Autor: Dana Stanila

13.07.2017, 14:00 132

"Este o chestiune pe care am discutat-o şi cu guvernul care a fost înainte, şi cu acest guvern. Toţi mi-au promis că vor face tot ce este necesar pentru a demara în timp util achiziţiile. Aştept să se întâmple", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a fost întrebat de achiziţia celor patru corvete de către statul român, acesta afirmând că Ministerul Apărării va "împărţi banii". Şeful statului a amintt şi faptul că planul de înzestrare a Armatei s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, însă a fost retras de iniţiator pentru că nu îndeplinea condiţiile.

"Asta va trebui să aflăm de la Ministerul Apărării, cum îşi vor împărţi în final banii. Probabil vă amintiţi că acest plan de achiziţii strategice fusese iniţial prevăzut pe ordinea de zi a CSAT acum o săptămână. Nu a îndeplinit toate condiţiile şi a fost retras, dar vor reveni şi atunci vom şti foarte exact care sunt planurile pentru achiziţiile de acest tip", a afirmat Iohannis.

Iohannis a fost întrebat dacă va avea întâlniri săptămânale cu premierul Mihai Tudose, aşa cum avea cu fostul prim ministru Dacian Cioloş, acesta replicând: "Atunci când va fi nevoie, ne vom întâlni cu siguranţă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24