Politică

Proiectul guvernamental "Microbuzul": Scandalurile nevăzute ale unei afaceri de 16 milioane de euro

Proiectul guvernamental "Microbuzul": Scandalurile...

Autor: Anca SIMINA

14.01.2014, 13:42 1009

O afacere de 16 milioane de euro de la bugetul de stat, semnarea contractului pentru achiziţionarea a 600 de microbuze şcolare care vor fi împărţite primăriilor în an electoral de către ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, este pe care să se încheie în următoarele câteva zile. Beneficiarul ales de Guvern, în urma unei licitaţii contestate în acest moment, este omul de afaceri Daniel Ciolan, asociat cu Union Motors Car Sales, unul dintre dealerii Opel în România, scrie Gândul.

De la el Guvernul ar urma să cumpere, prin Ministerul Dezvoltării, cele 600 de noi microbuze şcolare vopsite în galben, care vor fi inscripţionate cu sigla «Achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în anul 2013».

Întregul contract va depăşi, cu TVA inclus, 16 milioane de euro, pentru fiecare microbuz statul urmând să plătească 26.700 de euro. Microbuzele şcolare vor purta marca Opel, singurul competitor reprezentant al unei alte mărci, şi anume Ford, fiind descalificat cu argumentul că a întârziat 3 minute la depunerea ofertei.

Citiţi mai mult pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO