Politică

PSD respinge ajutorul oferit Constantinescu

24.01.2003, 00:00 14

Fostul presedintele Emil Constantinescu s-a oferit, ieri, sa colaboreze cu Guvernul pentru aderarea la NATO si UE, insa secretarul general al partidului de guvernamant Cozmin Gusa a declarat ca oferta fostului sef al statului este "extrem de draguta, dar deloc tentanta".
Emil Constantinescu a spus ca atat el cat si reprezentantii administratiei din perioada 1996-2000 sunt dispusi sa sprijine orice demers care slujeste interesul national. La conferinta de presa la care a facut acest anunt fostul presedinte a fost insotit de mai multi fosti ministri, consilieri, printre care Decebal Traian Remes, Constantin Noica, Vlad Rosca, Zoe Petre, precum si fosti ambasadori ai Romaniei in state NATO.
Pentru atingerea obiectivului de integrare europeana, Constantinescu a aratat ca acest fapt implica o reformare profunda a societatii romanesti. El a afirmat ca numarul redus de capitole incheiate, abordarea nesistematica a dosarelor in lucru, ritmul inegal si deficientele in pregatirea acestora indica faptul ca ministerele implicate nu dispun de suficient personal calificat. Fostul sef al statului a adaugat ca fosta administratie poate oferi o consultanta utila guvernului actual, cu competenta si experienta acumulata.
Autorii acestei oferte propun, de asemenea, adoptarea unui pact intre putere si opozitie pentru respectarea reciproca, pe termen lung, a independentei functionarilor publici.
PSD, prin secretarul general Cozmin Gusa a declinat aceasta oferta.
A‚"Nu pot sa retin nici un lucru de valoare facut de Emil Constantinescu si mi se pare ca oferirea unui mar otravit, avand in vedere esecul rasunator al sau pe timpul cat a fost la putere", a spus Gusa.
Secretarul general al PSD a afirmat ca acest gest al lui Emil Constantinescu nu i se pare "sincer", aratand ca fostul presedinte se pierde intr-un "sir de lamentari". "Are un program si poate sa si-l duca pana la capat, nu are o opozitie din partea nimanui si nimanui nu ii este frica de programul lui", a adaugat Gusa. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO