Politică

Summit NATO. Aliaţii au stabilit înfiinţarea a încă patru grupuri multinaţionale de luptă, în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia

Războiul din Ucraina

Summit NATO. Aliaţii au stabilit înfiinţarea a încă...

Autor: Răzvan Botea

25.03.2022, 00:07 552

NATO a stabilit înfiinţarea a încă patru grupuri multina­ţio­nale de luptă, în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia, pe lângă cele patru care există deja în Europa de Est. „Înfiinţarea de astăzi a patru noi grupuri de luptă în Slovacia, România, Bulgaria şi Ungaria este un semnal puternic că vom apăra şi proteja în mod colectiv fiecare cen­timetru de teritoriu NATO“, a spus Joe Biden, preşe­dintele SUA, după summitul NATO de la Bruxelles.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a atacat naţiunile occidentale pentru că nu fac suficient pentru a ajuta ţara sa să se apere împotriva Rusiei, în timp ce liderii NATO s-au întâlnit pentru a discuta despre aprofundarea sprijinului alianţei pentru Kiev, scrie FT.

Alianţa Nord-Atlantică cere Chinei să evite oferirea de susţinere militară sau economică Rusiei în contextul invaziei în Ucraina, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la finalul summitului de la Bruxelles, citat de Mediafax.

Statele Unite au impus joi noi sancţiuni Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, inclusiv împotriva a zeci de companii din domeniul apărării, a 328 de membri ai corpului legislativ al Dumei şi a directorului executiv al Sberbank, a anunţat Departamentul Trezoreriei, citat de Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO