Prima pagina

Afacerile Zentiva scad cu 33%, la 33 mil. euro

04.08.2008, 14:39 18

Producatorul ceh de medicamente Zentiva, unul dintre principalii jucatori din Europa Centrala si de Est, a inregistrat in prima jumatate a acestui an vanzari de 33 mil. euro (797,9 mil. coroana cehesti) pe piata locala, in scadere cu 33% comparativ cu perioada similara a anului trecut. In lei, vanzarile nete ale Zentiva au scazut cu 16,1% in primele sase luni ale anului si cu 0,6% in trimestrul al doilea.

"Rezultatele Zentiva in Romania din aceasta perioada, mai ales cele inregistrate in T2, reflecta in mod pozitiv schimbarile demarate in a doua jumatate a anului trecut si care au vizat atat aspecte organizationale strategice, dar mai ales o noua abordare a pietei. Aceste schimbari au pus accentul pe optimizarea capitalului de lucru, iar rezultatele nu au incetat sa apara. Parametrii operationali si financiari sunt mult imbunatatiti, Deja am inregistrat o reducere importanta a stocurilor si a creantelor comerciale, ca urmare a implementarii unui management eficient de colectare a creantelor", a spus Dragos Damian, director general Zentiva SA.

Rezultate raportate de Zentiva includ atat importurile de medicamente cat si veniturile generate de fostul producator Sicomed. Separat, activitatea Sicomed a inregistrat venituri de 106,7 mil. lei (29 mil. euro), in scadere cu 17%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul a fost cu 73% mai mare pana la 22 mil. lei (6 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO