ZF 24

BERD va investi 60 mil. euro intr-un fond specializat in proiecte energetice in S-E Europei

13.07.2007, 00:30 13

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va prelua, pentru 60 de milioane de euro, 10% din actiunile companiei mixte South Eastern Energy Capital (SENCAP), care vrea sa dezvolte proiecte in domeniul energiei pe piata est-europeana, inclusiv Romania.
Prin participarea la proiectul SENCAP, BERD vizeaza sa incurajeze competitia pe piata energiei din sud-estul Europei, care sa genereze investitii necesare in acest sector, se arata intr-un comunicat al bancii.
Finantarile vor permite SENCAP sa achizitioneze, sa dezvolte si sa opereze active in domeniuln energiei pe piata Europei de Sud-Est, in Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Romania si Serbia, inclusiv Kosovo.
"Structurile energetice slab dezvoltate si deteriorate impiedica dezvoltarea economica in aceasta regiune. Investitii precum acestea sunt necesare pentru a mentine un echilibru al procesului de furnizare a energiei in regiune, tinand cont in special de cererea puternica de aici", a declarat directorul departamentului BERD pentru energie, Nandita Parshad. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO