Prima pagina

Bogatii Romaniei cumpara iahturi ieftine

Bogatii Romaniei cumpara iahturi ieftine
15.07.2008, 00:00 74

Alessandro Tirelli, area manager pentru Europa in cadrul Ferreti SpA, care ruleaza aproape un miliard de euro anual din vanzarea de ambarcatiuni, spune ca pe piata romaneasca se vand cu precadere barci cu o valoare de un milion de euro, spre deosebire de piata spaniola, unde pretul mediu este de 6 milioane de euro, scrie BUSINESS Magazin.
Declaratia lui Tirelli este sustinuta si de catre directorul importatorului Pershing. "In Romania se vand in general iahturile mai ieftine, deoarece in majoritatea cazurilor este pentru prima oara cand clientul respectiv cumpara o ambarcatiune. In general incep cu ceva din clasa medie, le tin in medie in jur de un an, isi dau seama ca isi permit un model mai mare si le schimba. Majoritatea clientilor vest-europeni au avut deja mai multe modele de iahturi, iar acum in general se reorienteaza catre modele din ce in ce mai mari. In Romania, majoritatea clientilor se afla la prima ambarcatiune cumparata", a spus Alessandro Diomedi, new market development in cadrul Pershing, brand din cadrul grupului Ferretti.
Cititi mai multe despre iahturile de lux care se vand in Romania pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO