Prima pagina

Coca-Cola HBC a numit un director general roman

16.09.2004, 00:00 70

Coca-Cola HBC , imbuteliatorul de bauturi racoritoate , a numit un roman la conducerea operatiunilor din Romania dupa ce pina acum managementul a fost asigurat de catre straini.
Calin Dragan, care in ultimii doi ani a activat la Coca Cola Bevande Italia,  isi va prelua noua functie de la 1 ianuarie.
"Aceasta decizie reflecta increderea pe care o are conducerea de la Atena in managementul romanesc .In acest moment managementul din Romania al companiei este format numai din romani", a spus Mugurel Radulescu, director de marketing si comunicare Coca-Cola HBC Romania. Noul director general nu a putut fi contactat.
Calin Dragan lucreaza pentru compania Coca-Cola de 11 ani si a pornit de la postul de supraveghetor de depozit (warehouse supervisor), in Timisoara.
Directorul general de pana acum, Alexis Sacre, a fost promovat in functia de director regional pentru Romania, Moldova, Letonia, Lituania, Estonia si Belarus. El a fost seful operatiunilor Coca-Cola HBC Romania din 2002, iar inainte a ocupat aceeasi pozitie la filiala din Bulgaria a companiei.
Coca-Cola HBC , filiala a unui grup elen de profil, este unul din principalii imbuteliatori de bauturi racoritoare din Romania. Compania are circa 2.800 de angajati si detine opt fabrici in Romania in orasele  Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Iasi, Vatra Dornei (unde sunt trei fabrici).
Anul trecut, vanzarile au fost de 195 mil. euro, cu 45% mai mult decat in 2002, iar profitul brut a fost de 18 mil.euro, de doua ori peste nivelul anului 2002.
Anul acesta compania a investit 38 de milioane de euro in extinderea capacitatilor de imbuteliere si in noi depozite.
In urma cu doi ani, compania elena, CCHBC, a achizitionat impreuna cu The Coca-Cola Company ,imbuteliatorul autohton de ape minerale Dorna Apemin. Tranzactia s-a ridicat la 39 de milioane de euro si a fost cea mai importanta achizitie de pe piata apelor minerale.
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24