Prima pagina

Comandantul trupelor macedonene a demisionat

14.06.2001, 00:00 16



Comandantul armatei macedonene, generalul Jovan Andrevski, a demisionat ca urmare a prestatiei sale in campania impotriva rebelilor albanezi, informeaza BBC.

Potrivit purtatorului de cuvant al armatei, generalul Andrevski a declarat ca demisioneaza din cauza moralului scazut al trupelor. Presedintele Boris Traikovski a acceptat demisia sa, numindu-l in functia vacanta de sef al Statului Major pe generalul Iovan Petkovski.

Peste 20 de militari macedoneni au fost ucisi in confruntarile cu rebelii albanezi, in principal in luptele din nordul tarii. Rebelii au ajuns la sfarsitul saptamanii trecute la mai putin de zece kilometri de capitala Skopje, de unde pot lansa tiruri de mortiere asupra orasului.

Guvernul macedonean a aprobat planul de pace propus de Traikovski, care include si o amnistie partiala pentru rebeliii albanezi. Incetarea focului anuntata luni de armata si de luptatorii macedoneni a fost respectata in ciuda unor schimburi de focuri inregistrate langa Tetovo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24