Prima pagina

Decontarea in cazul ofertei Alumil va fi operata miercuri

29.01.2007, 18:26 13

Decontarea actiunilor subscrise in cazul ofertei Alumil va fi realizata, miercuri, 31 ianuarie, potrivit alocarii din luna decembrie a anului trecut, au declarat surse din piata de capital.

Oferta publica de vanzare de actiuni Alumil Rom Industry, derulata in perioada 8-18 decembrie, a fost suprasubscrisa de peste 16 ori, subscrierile totale fiind in valoare de 465 milioane de lei (136 milioane euro). Cele 6,25 milioane de actiuni au fost alocate investitorilor, insa din punct de vedere juridic, dreptul de proprietate pe actiuni si banii nu au fost inca transferate.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a ridicat, saptamana trecuta, joi, suspendarea decontarii in cazul ofertei publice Alumil, revocand ordonanta prin care in 17 ianuarie a amanat, pentru a treia oara, decontarea actiunilor alocate in cadrul ofertei mentionate.

Comisia a constatat, in urma unei investigatii initiate la finele anului trecut, ca 16 companii de brokeraj nu au respectat prospectul in cazul ofertei publice Alumil Rom Industry si a stabilit suspendarea decontarii actiunilor alocate in cadrul ofertei, care in conditii normale se realizeaza in trei zile de la finalizarea ofertei.

Institutia de reglementare a pietei de capital a aratat ca unele societatile de servicii de investitii financiare au preluat formulare de subscriere de actiuni Alumil fara sa respecte conditia potrivit careia clientii care au subscris actiuni trebuia sa aiba in conturi sumele aferente platii acestora. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO