Prima pagina

Directorul de HR al BRD, promovat in head-office-ul SocGen

Directorul de HR al BRD, promovat in head-office-ul SocGen

Florin Luca se intoarce in Franta

11.03.2008, 20:25 165

Florin Luca, directorul de resurse umane al BRD-SocGen, a doua banca de pe piata dupa active, va prelua de la mijlocul lunii aprilie pozitia de director adjunct de resurse umane pe international retail banking in cadrul grupului francez. Din aceasta pozitie, el va coordona activitatile globale pe HR pentru diviziile de retail din 37 de tari, respectiv peste 50.000 de angajati de pe pietele din Europa, Asia si Africa.
Pe pozitia de director de HR al BRD pe piata locala a fost numita Adela Jansen, care a detinut functia de secretar general al bancii si pe care o ocupase anterior si Luca.
Noul secretar general al bancii va fi Gigi Marinel, in prezent director al departamentului de administrare a retelei teritoriale, care a ajuns la 816 unitati.
Luca preia un mandat de trei ani si va lucra la head-office-ul grupului, la Paris. "Vad numirea mea pe aceasta pozitie ca pe o provocare profesionala", a declarat Luca pentru ZF.
Florin Luca (37 de ani) ocupa de mai bine de 4 ani si jumatate pozitia de director de resurse umane al BRD-Societe Generale, gestionand activitatea de HR pentru peste 8.600 de angajati care lucreaza in structurile bancii pe piata locala.
El a administrat cea mai mare campanie de recrutare din bankingul local, in conditiile in care francezii au angajat peste 6.000 de oameni in ultimii patru ani.
Tot mai multi romani preiau pozitii regionale sau globale in banking. La inceputul acestui an, Mihaela Bitu (37 de ani), directorul executiv al departamentului de wholesale banking al ING Romania, a fost numita regional head of general lending Central and Eastern European products in cadrul ING Bank Olanda, pozitie din care va coordona echipele de creditare ale bancii din zece tari.
"Este o tendinta normala (numirea romanilor pe pozitii regionale sau globale - n.r.). Facand parte din grupuri mari, este normal sa intram si noi in hora mondializarii", este de parere Luca.
El are un master in dreptul afacerilor la Sorbona si a urmat cursurile Scolii Militare Saint-Cyr, una dintre cele mai cunoscute academii militare din Franta, infiintata prin ordinul lui Napoleon la inceputul anilor 1800.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24