Prima pagina

FNAR: Terenurile agricole se vor scumpi cu peste 30% anul acesta

05.05.2008, 19:31 29

Preturile mari cu care s-au vandut produsele agricole in ultimele luni au starnit apetitul fermierilor pentru cultivarea unor suprafete din ce in ce mai mari cu cereale, fapt ce conduce la cresterea preturilor cu care se tranzactioneaza terenurile agricole.
In prezent, pretul mediu pe hectarul de teren agricol este de 1.500 de euro, dar jucatorii din domeniu spun ca acesta se va tripla in urmatorii trei ani.
"Oamenii incep sa faca investitii. Dupa ce am intrat in Uniunea Europeana preturile au inceput sa creasca, tendinta fiind cea de aliniere la preturile practicate la nivel european care ajung si la 10.000 de euro. Pretul mediu este in acest moment de 1.500 de euro/ha, dar pana la sfarsitul anului va mai creste cu cel putin 500 de euro, urmand ca in urmatorii trei ani sa se tripleze", a declarat pentru ZF Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Agricultorilor din Romania.
Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO