Prima pagina

Google considera oferta Microsoft incercare de monopol

04.02.2008, 17:15 12

Google considera oferta inaintata de Microsoft pentru achizitionarea Yahoo o incercare de a extinde si asupra internatului monopolul pe care compania il are asupra pietei de software, informeaza MarketWatch.

David Drummond, vicepresedinte al Google, a declarat in blogul sau ca o achizitie a Yahoo, din partea Microsoft, ar submina ideea de concurenta deschisa pe internet.

Microsoft "a cautat mereu sa stabileasca monopoluri de autor, pentru ca, mai apoi, sa isi extinda dominatia pe piete noi, adiacente".

Microsoft a raspuns acestor afirmatii, declarand ca "o combinatie intre Microsoft si Yahoo ar crea o piata mai competitiva prin stabilirea unui al doilea competitor, mai convingator, pentru cautarile pe Internet si publicitatea online".

In ciuda grijilor exprimate de Google, aceasta companie ocupa o mult mai mare cota de piata decat cei mai apropiati competitori. Conform unui raport al Nielsen Online, Google controla in SUA, in decembrie 2007, o cota de piata de 56,3%

Yahoo, cu 17,7%, si Microsoft, cu 13,8%, impreuna, ar putea avea o cota de piata de maxim 31,5%, conform studiului Nielsen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24